Terug naar Blogs
Blog Img

Recap Meetup: Review Data Modeling Zone EU/USA

​Visser & van Baars België begon het jaar goed met de meetup ‘Review Data Modeling Zone EU/USA. Op donderdag 18 januari stonden de hamburgers en drankjes klaar voor iedereen die wilde horen wat er tijdens de DMZ 2017 besproken was of meer wilde weten over data modeling.

Structuur

Ivan Schotsmans, Rebekka Moyson en Annemie deelden alle informatie over Aveve en DMZ. In detail bespraken ze hoe ze te werk gaan, met welke techniek en vooral ook wat de achterliggende gedachte hiervan is. De DMZ 2017 focuste erg op werken met workshops en groepjes om zo beter in kaart te brengen wat er belangrijk is. Van deze structuur hadden de drie sprekers erg veel geleerd.

Martijn Evers

Daarna was het de beurt aan Martijn om het podium te betreden. Hij sprak over allerlei technieken omtrent data modelering. Om het publiek echt na te laten denken over de verschillende oplossingen, deelde hij posters uit.

Op de posters stonden de ‘concerns’ van de verschillende technieken in detail uitgewerkt. Hij benoemde concerns die komen van communicatie, representatie, formuleringen en nog meer. Uiteindelijk concludeerde hij dat je dit soort beslissingen altijd samen met de klant neemt. Bovendien benadrukte hij dat de adviserende rol als architect erg belangrijk is.

Na de presentaties werd er nog volop nagepraat over data modeling en werden nieuwe inzichten met elkaar besproken.

Kon je er niet bij zijn?

Niet getreurd! Uiteraard zullen er in de komende maanden nieuwe meetups volgen. Zeker weten dat je de volgende meetup niet mist? Word dan lid van onze community.