Microsft business intelligence stack keyboard

5 Video’s die elke Microsoft Business Intelligence Stack Professional moet bekijken!

Regelmatig schrijven we hier over verschillende BI-en Big Data-onderwerpen. Om inspiratie op te doen voor nieuwe artikelen bekijken we vaak video’s over verschillende onderwerpen. Hierdoor hebben we ondertussen een hele database opgebouwd met video’s waarvan wij denken dat BI-specialisten van verschillende niveaus ze moeten kijken. Vandaag delen we onze vijf favoriete Microsoft Business Intelligence Stack video’s.

Digital Storytelling met Power BI


In deze video van bijna een uur krijg je van Devin Knight verschillende tips en tricks om jouw data visueel te maken in Power BI. De rapporten die je met deze technieken creëert vertellen echt het verhaal van de data, hierdoor komt het ook voor niet-data-analisten tot leven!

Many to Many relationships door Patrick van Guy in a Cube


In deze video legt Patrick goed uit wat het voordeel is van de M2M-functionaliteit en hoe en waarom je deze kunt gebruiken. Daarnaast legt hij uit waarom het zo lang heeft geduurd voordat de functionaliteit werd geïntroduceerd en benoemt hij nog eens de nadelen van deze functionaliteit.

Power BI: gratis, pro of premium? Avi legt het uit!


Licencing is iets waar meerdere organisaties van verschillende formaten problemen mee ervaren. Want welk Power BI-pakket is nu geschikt en wat zijn precies de verschillen? In deze video van Avi Singh wordt duidelijk uitgelegd welk pakket geschikt is voor welke organisatie en wanneer het tijd wordt om je pakket te upgraden.

Vier manieren om Azure te gebruiken voor Data Science


​Dit is geen demo-video, maar een video waarin vier verschillende data science-concepten binnen Azure worden besproken. Dit is de video die je moet bekijken wanneer je behoefte hebt aan nieuwe invalshoeken voor jouw data science-uitdagingen.

Debug DAX door gebruik te maken van variabelen in Power BI

“DAX debuggen met variabelen, dat kán niet”, dacht Patrick van Guy in a Cube. Maar Marco Russo de DAX-master liet hem zien hoe dit werkt én hoe hij het kan toepassen in zijn eigen projecten. Een echte must watch voor BI-specialisten die veel met DAX werken.

Dit zijn onze vijf favoriete BI-video’s van de afgelopen tijd. Vind jij dat we een video hebben gemist? Deel deze dan in de comments, wij horen graag wat jullie belangrijke video’s vinden voor BI-specialisten.